dinsdag 12 maart 2024
van 08:30 tot 16:30
Rijschool Dirk
Drinkeling (Parking oprijden)
1785 Brussegem
De Clercq Dirk
directeur en rijlesgever bij Rijschool Dirk, kerninstructeur bij Centrum Motoropleiding Dirk, motorinstructeur bij Jesco
Motorrijlesgevers moeten een goede kennis hebben over het gebruik van de juiste rijtechnieken bij het uitvoeren van een oefening. Op basis van de examenmanoeuvres bespreken we de meest veilige rijtechnieken om risico’s te vermijden op de openbare weg. Na de bespreking gaan we de technieken inoefenen in de praktijk. We analyseren expert oefeningen en de noodzaak van bepaalde rijtechnieken en waarom een goede basistechnieken nodig is voor het levenslang leren van motorrijders.
Het correct uitvoeren van een rem is levensbelangrijk op de motorfiets. We doen verschillende remoefeningen aan hogere snelheden en analyseren het juist gebruik van de remmen. Op basis van beeldmateriaal analyseren we waarom correcte rijtechnieken noodzakelijk zijn voor de veiligheid van motorrijders.
Erkenning:
Deze bijscholing werd door de Vlaamse Overheid goedgekeurd als erkende bijscholing voor de rijschoollesgever, zoals voorzien in artikel 14 van het KB van 11/05/2004 en komt in aanmerking voor punten 1 en 2 (7 uur).
De motorrijlesgevers krijgen een realistisch beeld over hun eigen rijvaardigheden. Ze begrijpen het nut van tractiecontrole, een correcte kijktechniek en de voor- en nadelen van een dynamische zithouding op de motorfiets en leggen de link naar de openbare weg. Ze ervaren het nut van een correcte remtechniek aan lage en hogere snelheden en kunnen een correcte noodstop maken.
Ze herkennen rijtechnieken van kandidaat motorrijders op de openbare weg en kunnen de voor- en nadelen bespreken en kandidaat motorrijders motiveren om de juiste rijtechieken te gebruiken.
Deze bijscholing kan enkel gevolgd worden als je in het bezit bent van een brevet IV.
Deze bijscholing kan enkel gevolgd worden als je in het bezit bent van een brevet IV.
Breng voor deze bijscholing je eigen motorfiets mee. Je motorfiets moet technisch volledig in orde zijn en een volle tank hebben.
Deelname aan deze opleiding is betalend.
De kostprijs per deelnemer bedraagt 187 euro excl. btw.
Voorafgaand aan de opleiding (ongeveer 2 weken) ontvang je de factuur samen met de uitnodiging.
Subsidies bekomen door de toepassing van de KMO-portefeuille is mogelijk, meer weten? klik hier
Wij hanteren de regel 'wie inschrijft, ontvangt de factuur'.
Als organisatie kan je je medewerkers inschrijven en wordt de factuur gestuurd naar de organisatie.
Medewerkers die zelf inschrijven, ontvangen een factuur op eigen naam.